Fotboll

Inför säsongen 2013 startade EIF upp en gemensam fotbollssektion för att samordna samtliga lag i föreningen. Fram till och med säsongen 2012 hade lagen i stort hanterat sina utmaningar inom lagen.

Inför säsongen 2018 har vi bollis för våra yngsta spelare, seriespel för flickor/pojkar mellan 7-14 år, juniorspel på både tjej och kill-sidan samt 2 herrseniorlag i seriespel (Div3 och Div6).

Sektionen har idag c:a 330 aktiva spelare och c:a 65 ledare.

Sektionen har under dessa år skapat en struktur där en sektionsledning med representanter ifrån alla åldersgrupper koordinerar gemensamma aktiviteter för att harmonisera arbetet kopplat till fotbollen.
Redan vid starten, hösten 2012, satte vi upp en vision om vad vi önskade uppnå inom sektionen.

Mål:
Att säkra en långsiktig utveckling av fotbollen inom Enhörna IF och att på sikt ha ungdomslag i alla årskullar, juniorlag samt seniorlag i seriespel på både Herr och Damsidan.

Syfte:
Att uthålligt erbjuda en trygg meningsfull sysselsättning och utveckling för barn, ungdomar och vuxna inom fotboll oavsett om du deltar som spelare eller ledare.

Ansvar:
Sektionsledningen har ansvaret att hålla ihop aktiviteter kopplade till samtliga fotbollslag i föreningen. Sektionsledningen kommer att vara en tydlig länk mot Enhörna IF’s styrelse.

Parallellt med sektionsledningen träffas lagledare löpande för att säkerställa allt arbete som behöver ske utanför planen. Samtliga tränare genomgår utbildning och har gemensam dialog kring utveckling, samarbete och värdegrunder.

A typical caption

Friluftsgården från ovan

Vi har idag en fantastisk anläggning med mycket fina förutsättningar.

Vi har sedan 2014 en 11-manna konstgräsplan och skall under 2018 etablera ytterligare en 9-manna konstgräsplan. Detta ger oss mkt bra förutsättningar att kunna träna även tidig vår och sen höst.

Vi har idag en 11-manna, en 9-manna, en 7-manna flera 5-manna naturgräsplaner. Under 2018 kommer vi att etablera ytterligare en 9-manna naturgräsplan.

Vad gäller ideella krafter så är Enhörna IF helt unik, det finns inte någon annan förening jag känner till som fungerar på detta sätt - Citat ifrån anläggningsansvarig inom Södertälje kommun

Parallellt med detta ser vi nu över omklädningsrum (renovering och utbyggnad) för att kunna möta de behov som sektionens alla fotbollslag behöver.

Vi har dessutom backstugan där vi kan erbjuda sovplatser vid träningsläger. Både för våra egna lag och att kunna erbjuda andra föreningar att hyra denna för samma möjligheter.

Enhörna IF vill under kommande år bjuda in lag och domare till bra fotboll på vår fina anläggning.

Välkomna!